Maria Witthøft

FOLKESKOLE
Omkring 50.000 børn og unge i folkeskolen er enten tal- eller ordblinde. Desværre er det langt fra alle, der får den retmæssige hjælp. Jeg vil kæmpe for, at vi screener alle vores børn og unge i 3 eller 4. Klasse, så alle har samme mulighed for at lære og få den rette støtte.

GRØN OMSTILLING
Vi skal have et grønnere Greve, og det skal være nu. Alt for længe har vi ikke fokuseret nok på klimaforandringerne, og der er masser af tiltag, vi kan indføre i kommunen. Eksempelvis kan vi indføre vild natur og urørt skov på vores grønne områder, så vi alle kan nyde naturen og øge biodiversiteten. Det er på tide, at vi Greve går forrest, med en ansvarlig, grøn klimadagsorden.

BILLIGERE BOLIGER
Vi mangler billige boliger i Greve Kommune, især for vores unge. Det er svært at få tag over hovedet, hvis man er studerende på SU, er lærling eller elev. Det er ikke fair, at tvinge os unge væk fra Greve. Derfor skal der bygges flere ungdomsboliger, der er til at betale.

 

Den 1. maj 2017, da jeg var 15 år gammel, blev jeg spurgt af en journalist til 1. maj-arrangementet i Greve Borgerhus, om jeg ville være med i DSU. Jeg svarede ja, fordi han tilbød at bringe en artikel med mig i Sydkysten, hvis jeg meldte mig ind. Den 3. maj 2017 var jeg officielt DSU’er, og det har jeg aldrig fortrudt. Senere blev jeg selv formand i DSU Køge. 

  

Min indmeldelse i DSU var dog ikke mit første politiske engagement. Min politiske interesse startede, da jeg blev valgt ind i elevrådet på Tjørnelyskolen i 4. klasse, hvor jeg senere blev formand, og fik en plads i Greve Fælleselevråd, i skolebestyrelsen og i bestyrelsen på ungdomsskolen. Først senere kom DSU ind i billedet, hvor jeg nu har været afdelingsformand i to år. 

  

Jeg stiller op til kommunalvalget, da jeg ønsker en større diversitet i Greve Byråd. Et byråd skal afspejle befolkningen i kommunen, så alle vores borgere føler sig tilgodeset og inddraget i de politiske beslutninger. 

  

Jeg vil bidrage med nye idéer samt et nyt og ungt input. Jeg vil kæmpe for de unges stemme. Alle skal have en stemme i byrådet, og den mangler de unge. 

 

Se min video-præsentation