DEN POLITISKE ORDENTLIGHED VAKLER I GREVE

Oprettet d.

Under kommunalvalgkampen i november satte jeg fokus på ordentlighed i Greve byråd. Mange borgere og kandidater fra andre partier var enige med mig i den dagsorden. Desværre tog flere af mine byrådskollegaer fra flertalsgruppen ikke budskabet seriøst.

Nu står vi tre måneder efter kommunalvalget med en sag, hvor den politiske ordentlighed bliver tilsidesat. Tydelige krav i et udbud om byggeri i flere etager i forbindelse med etablering og drift, af den nye børnehave i Hundige, bliver fra den ene dag til den anden ændret af det politiske flertal. Alt taler ellers for at lade udbuddet gå om, og sikre børnene et udeareal, der svarer til gennemsnittet af institutionerne i Greve kommune.

Virksomheder der potentielt også havde budt på opgaven, der nu ser det formulerede etagekrav, kan ignoreres, må sidde og tænke – hvad foregår der i Greve?

Et udbud er et udbud, så hvordan kan så væsentlige ændringer foretages – efter – at kontrakten er underskrevet, pressemeddelelsen er udsendt og borgmesteren har givet håndslag på et byggeri i flere etager?

Det påstås, at dette er imod gængse regler, men jeg er ikke ekspert. Jeg har dog en god fornemmelse af hvad der er ordentligt og rimeligt.

Jeg mener, at udbuddet skal gå om, så grundlæggende ordentlighedsprincipper prioriteres. I socialdemokratiet er der ingen tvivl. Vi prioriterer udeareal til børnene frem for hensynet til en virksomhed, der løber fra aftaler.    

Bjarke Abel (A)

Byrådsmedlem i Greve