UNGERÅD I GREVE

Oprettet d.

Jeg er imponeret over de unge borgere, der har fået etablering af et ungeråd på den politiske agenda. Det er flot gået af de unge mennesker.

Jeg følger processen nøje, for vi politikere skal passe utroligt meget på her; Laver vi ’den sædvanlige’ konstruktion med referent/dagsordner/generalforsamling og alle de for os kendte formaliteter, så frygter jeg rådets fremtid.

 

Jeg ønsker oprigtigt, at de unge får meget mere indflydelse end i dag, og at ungerådet får vinger.

 

De unges initiativ har fået mig til at tænke over, hvor lidt netop de unges hverdag i Greve kommune fylder i debatten i Greve byråd i dag. Der er rigeligt af det sædvanlige politiske navlepilleri - men de unges hverdag og dagsorden, er sjældent noget, der præger debatten.

 

Jeg ved godt, at unge mennesker i dag er meget optaget af klimadebatten, den grønne omstilling, og deres personlige aftryk på kloden. De unge ved faktisk meget mere om omverdenen, end min generation gjorde i samme alder.

 

Pt. er vi politisk ved en ’undersøgelsesproces’ - den er nødvendig, senere workshops med de unge i Greve kommune, men jeg håber meget på, at et ungeråd hurtigst muligt ser dagens lys.

 

John T. Olsen, borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Greve