FOLKEOPLYSNING

Oprettet d.

Coronakrisen har haft store konsekvenser for kommunens brugere af foreningsliv, kulturliv og aftenskoler. Ingen ved endnu, hvordan området lander, når den her pandemi er overstået.

 

Min bekymring er, om ensomheden blandt vores ældre medborgere for alvor sætter sig fast. Måske viser tiden også, at der er efterslæb på motion. Isolationen har reddet liv, ja - men der er et sjæleligt og oplysningsmæssigt efterslæb i Danmark i dag.

 

Hvordan løser vi udfordringen med ensomhed og oplysning?

 

Jeg mener, at vi skal styrke det frivillige foreningsliv og oplysningsforbundene lokalt i Greve kommune. Aftenskolerne skal udvikle deres tilbud, så fællesskabet og den enkeltes livskvalitet øges.

 

Jeg mener, at den fysiske nærhed er en del af løsningen - og at de fællesskabs-skabende arrangementer er vigtige, når vi skal genoprette hverdagen igen.


Tiden kalder trods alt på nye løsninger. Socialdemokratiet går til valg på at øge det kommunale tilskud til folkeoplysningsområdet.

 

Konkret i Greve mener jeg også, at vi skal se på, om skatteborgernes penge i større grad end i dag arbejder bedst i breddeidrætten end i eliteidrætten.

 

Jeg mener, at håbet for fremtiden under alle omstændigheder skal findes i fællesskabet, i oplysning og i kulturen.

 

John T. Olsen, borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Greve