Ny børnehave bør være kommunal

Oprettet d.

Om godt to år skal en ny børnehave med plads til 120 børn stå klar i Hundige, hvormed antallet af pasningspladser til vores mindste øges. Særligt i den nordlige del af Greve stiger antallet af børn, og om tre år mangler vi godt 100 dagtilbudspladser, hvis ikke der bliver handlet.

 

Et flertal i Greve Byråd ønsker, at den nye institution bliver en privat institution. Det er problematisk fordi, Greve kommune mister anvisningsretten til de pladser, da den private institution selv vælger - og bestemmer - hvem der kan få plads.  

 

Med de kapacitetsudfordringer som Greve kommune står overfor, giver det ingen mening at overdrage 120 dagstilbudspladser til en privat udbyder. Vi har nemlig som kommune pligt til altid at kunne anvise en plads i et tidssvarende dagtilbud - ofte tæt på bopælen - som mange forældre ønsker. 

Ligeledes ser vi den nye institution som en inspirationskilde til vores øvrige dagtilbud. Det handler om at styrke kvaliteten i pædagogikken, se nye muligheder i de fysiske rammer, samt om øget trivsel og tryghed for det enkelt barn og for forældrene.  

 

Derfor bør det nye dagtilbud naturligvis være kommunalt.   

 

Bjarke Abel og Heidi Serny Jacobsen 

Socialdemokratiet, Greve Byråd