Cykelstier skrottes af flertallet i Greve Byråd

Oprettet d.

Alle jublede i september. Greve kommune havde fået tildelt godt 16 millioner kroner fra Regeringens cykelstipulje. To strækninger – missing links – kunne nu etableres til glæde for mange cyklister. Den ene strækning langs motorvejen fra Greve Centervej til cykelstien, der fører ned til Greve Idrætscenter. Den anden strækning langs med Tune Landevej fra Tune til industrikvarteret Ventrupparken.

Men nu bliver de to strækninger højst sandsynligt ikke til noget. Årsagen er, at flertallet i Greve Byråd ikke vil give administrationen bemyndigelse til at erhverve de nødvendige arealer. Cykelstierne vil ikke skære ind over marker eller berøre bygninger, så der er tale om erhvervelse af ran-arealer. Det er et begrænset indgreb, som kunne gøre hverdagen lettere og mere trafiksikker for mange Greveborgere og bløde trafikanter.

Vi mener, at flertallet løber fra en klokkeklar aftale om etablering af de to cykelstier. Det var et samlet byråd, der søgte penge fra cykelstipuljen. Det var et samlet byråd, der samtidig nikkede til, at ekspropriation ville blive en del af arealerhvervelsen. Og det var et samlet byråd der jublede, da tilsagnet om godt 16 millioner kroner blev modtaget fra Regeringen tilbage i september 2021.

Vi kan naturligvis håbe på, at administrationen kan opnå frivillige aftaler med jordejerne. Erfaringerne viser dog, at uden retten til ekspropriation, og dermed en skattefri erstatning til de berørte jordejere, er chancerne minimale.

Trist for borgerne i Greve kommune og de mange cyklister, der havde set frem til flere cykelstier og en mere trafiksikker hverdag. 

Byrådsgruppen

Socialdemokratiet i Greve